Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

Alkukesän kisaraportit .zip, loppukesän spekuloinnit .rar ja joutavat jorinat .7z

Alkukesän kisaraportit .zip, loppukesän spekuloinnit .rar ja joutavat jorinat .7z

Eihän tuo pakara parantunut täysin. Opin vain kestämään kipua ja jätin tekemättä sellaiset asiat, mitkä pakaran kipeyttivät. Loikkaa, kuntolihaa ja yli 10km lenkkejä olen tehnyt maltillisesti. Väliin jätettävien harjoitteiden tilalle on tullut fillaria, jumppaa ja huoltoa runsaasti.

Kesäkuun alussa löin kuitenkin piikkarit jalkaan väkisin. Kauden ensimmäisessä kisassa Keuruulla kulku oli yllättäen priimaa. Otin paikan letkasta. Hölkkäilin piikkarit jalassa rinkiä ympäri ja muistin tulla maaliin. Tulosliuskoille printattiin 8:29, mikä jää noin sekunnin verran ennätyksestäni.

Kauden avauksen jälkeen viikon päästä kisailin Kestävyysjuoksukarnevaaleilla Jämsässä. Karnevaalimeininki oli huipussaan: sambat soi, karusellit pyöri ja hattara oli hyvää (noot). Kisassa fiilikset olivat varsin keskinkertaiset ja jojotin 1400m, mutta kello näytti ennätystä. Ei siihen näemmä kulkua tarvita, kunhan vaan sipuli kestää hetken aikaa.

Jämsän jälkeen yritin reenailla viikon verran vähän enemmän. Pieleenhän se meni. Se kuuluisa kokonaisrasitus lipsahti taannuttavan puolelle. Toimiston kahvi ei palauttanutkaan odotetulla tavalla. Karjaalla ei sitten sipuli kestänyt juoksemista, kun mies oli univelasta soirossa.

Lahden Eliittikisoihin oletin kulun normalisoituneen. Kisa oli kuitenkin vaisu. En päässyt letkoihin, kun neonväriset paidat tippuivat porukalla kyydistä kolmannessa kaarteessa. Riuhtominenkaan ei auttanut, vaan söi vaan eväät viimeiseltä kolmeltasadalta. Se viimeinen kolmesataa oli muutes pitkä. EspoonBorzaan sanoin se vei aikaa neljänsadan edestä. Siltä se kyllä tuntuikin.

Lapinlahdella rytkittiinkin sitten alimatkaa vanhasta muistista. Kärki lähti kovaa, enkä uskaltanut kyytiin, mutta kesän ainoan kirin sain viriteltyä. Ennen kisaa veikkasin juoksevani 1:52.5. Kisan jälkeen tarkasteltuna heittoa löytyy kymmenys.

Ei vavissut Vaasan veret. Kalevan Kisa reissusta ei Bergön ja Kornäsin turismokierroksen jälkeen muuta jäänytkään käteen. Kasin alkuerissä en saanut paikkaa letkasta, enkä päässyt rytmiin mukaan missään kohti. Vihajuoksu hajosi sitten loppusuoralla, eikä finaaliin ollut mitään asiaa. Kas kummaa 1 ja ½ kasin vauhtista reeniä ei riittänyt.

Pääkisassa tonnivitosella mentiin alkuun hiljaa. Parin kierroksen jälkeen mietin, että kohta joku varmaan kaatuu. Mieluusti olisin ottanut paremman paikan ryhmästä, mutta eipä Veoliasta ollut mitään asiaa ulos. 200m ennen maalia kanssakilpailijat järjestivät sitten sellaisen lihaesteen, ettei ollut kuin kaksi järkevää etenemisvaihtoehtoa: hyppää yli tai hidasta ja kierrä. Tällä kertaa jostain aivolohkosta tuli jälkimmäinen vaihtoehto. Kun oli kiertämässä sisäkautta sumpun ohi, niin joku toinen juoksija oli päätynyt vaihtoehtoon hyppää yli ja katkaisi minulta jokaisen etenemissuunnan tönäisten vauhdin nollaan.

Enpä oikeastaan jaksanut olla edes pettynyt. En pystynyt itse mitenkään vaikuttamaan tapahtumiin, ja jos sama kisa käytäisiin uudestaan, niin etenisin luultavasti ihan samalla tavalla, sillä luotto omaan kiriin on kohdillaan. Enemmän olin pettynyt kasin alkueristä, sillä juoksin taktisesti varsin huonon kisan, tönin muita turhaan ja olen juossut alkuerät huomattavasti paremmin muun muassa vuosina 2007 ja 2008 n. 20000 harjoituskilometriä sitten.

Kesä meni vaan nopeasti. Okei on tänä vuonna vielä muutamat kisat:

Kuortaneella 3.8. hyökkään omalla – kierolla tavallaan – kauden tärkeimpään kilpaan: tavoitteena on rikkoa PaU:n ennätys 3000 metrillä.

Hämeenlinnassa 14.8. katsastetaan kasin paikoista Ruotsiotteluun. Itselleni kisa on lähinnä kilpailuvireen ylläpitämistä, sillä Tukholman joukkueeseen päästäkseni minun pitäisi ohittaa aika monta kaveria.

Tampereella 25.8. kisaillaan sitten se kauden tärkein kisa eli 1500m Ruotsiottelun katsastus. Oddsit on aikalailla valintaani vastaan, mutta voisihan se aurinko tännekin paistaa. Roar.

Yleisurheilua on ravistellut lähiaikoina jonkinlainen douppinskandaali. Kalevan Kisojen perusteella voisin poimia muutamat vaihtoehtoiset tavat suorituksen parantamiseen:

1.       Sukunimen vaihdoksella puhtia suorituksiin

2.       Kylkiruston leikkauksella puhtia suorituksiin

3.       Ottelun lopettamisella puhtia suorituksiin

4.       Ei mulla muuta, kunhan huijasin. Mikään noista ei tosin voi tuoda minulle puhtia suorituksiin

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
  • Posted On: 29th heinäkuu 2013
  • By:
  • Under: Panu

Leave a reply