Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

JKL

JKL

Viime viikonloppuna jaettiin vuoden 2013 ensimmäiset yleisurheilun SM-mitalit. Yksi ensimmäisistä kultamitaleista lyötiin meikäläisen käteen miesten tonnivitoselta.

 

Tonnivitosen kisa itsessään oli priimaa. Kulki oli mahtava ja taksisesti kilpailusta muodostui juuri sellainen kuin olin halunnut. Alkuun mentiin suhteellisen hiljaa, muttei mitään hölkkää kuitenkaan ja loppua kohti kiihdyteltiin pikkuhiljaa. Yritin koko ajan pitää paikkani toisessa rivissä, jotta olisin valmiina kirimään. Vaikka olinkin juossut hieman pidempää matkaa, niin pystyin viimeisellä satasella nousemaan voittoon.

 

Vähiin on kyllä käynyt tonnivitosen juoksijat. Voittajaksi julistettiin kuitenkin tälläkin kertaa ensimmäisenä maaliin tullut ja voitosta kamppailivat kaikki halukkaat. Voittoajallahan ei näissä karkeloissa ollut mitään väliä.

 

Sunnuntain kasi ei sitten ollutkaan samanlaista priimaa. Tarkoitukseni oli startata kärkeen ja tehdä keulasta vauhdikas juoksu. Pientä vuorovetoakin yritettiin viritellä ennen kisaa, mutta… Kaksipa poikaa Kurikasta niin komiasti liikkuu. Toinen se starttasi täysiiä ja toinen ottipi hännän.

 

Paikka pussista, kakkosrataa pois pussista, lyhyt rata hillittömine kurvineen, kiihdyttelyä, jarruttelua, säntäily kärkeen, ettei tarvitse syödä sanoja, selkä pystyyn ja kanttausta… Näistä on taktisesti huono kasin kisa tehty. Hitaalle ja jumiselle kasin miehelle vauhdin vaihtelut ja pikkuisen liian kova alkuvauhti tekevät hallaa. Loppusuoralla olin lähinnä pehmeä jänö ja juniorit säntäilivät mitalisijoille.

 

Vaikka kasi olikin hienoinen pettymys, niin kisoista jäi todella hyvä maku suuhun. Tonnivitosen voitto muistutti, ettei vuosien työ ehkä sittenkään ole mennyt hukkaan! Kokonaisuudessaan kisat olivat mahtavat! Sunnuntaina halli taisi olla aivan täynnä ja viestit olivat yleisurheiluviihdettä parhaillaan.

 

-Panke

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
  • Posted On: 22nd helmikuu 2013
  • By:
  • Under: Panu

Leave a reply