Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

Kesän viimeiset otatukset

Kesän viimeiset otatukset

Kalevan kisojen pettymyksen jälkeen sain koottua itseni Ruotsiottelun katsastuksia varten. Hämeenlinnan kasin katsastuskisassa sijoituin toiseksi ja Tampereen tonnivitosen katsastuksessa kolmanneksi parhaaksi suomalaiseksi. Ajat eivät kummassakaan kisassa olleet kummoisia, mutta eipä kukaan juossut kovaa kyseisissä kilpailuissa. Näytöt katsastuksisa riittivät maajoukkueeseen. Kauden parhaat treenit tuli tehtyä elokuun lopussa, mikä ei valitettavasti tällä kertaa näkynyt kovina aikoina kisoissa.

Tukholmaan matkasi nälkäinen ja näytön haluinen maileri. Olen odottanut joukkueena juoksemista paljon. Ruotsin joukkue näytti paperilla kirikykyiseltä, joten tuntui järkevältä pitää vauhtia. Kärkimiehen rooli osui meikäläiselle. Ruotsin mestari ei päässyt kisaan mukaan, mikä selvisi meille pari tuntia ennen starttia. Emme vaihtaneet taktiikkaa, sillä uskoimme vauhtia pitämällä pääsevämme suurimpaan pistesaldoon, ja Nicken lajivoitto oli todella tärkeä koko kestävyysjuoksulle.

Ruotsalaisista kovimman ennätyksen omaava Hyden oli päättänyt yrittää tiputtaa Nicken vauhdilla, mihin en uskonut startin jälkeen, vaan luulin hänen aloittavan jarrumieheksi. Jouduin siis ottamaan kärkipaikan hieman liian kovalla spurtilla. Ensimmäisen ja viimeisen kierroksen höntyilyt veivät liikaa voimia ja maaliin raahautuminen oli valitettavasti ainut mihin pystyin viimeisillä satasilla. Voimakas lataus ja uskomaton taistelutahto purkautui nopeasti hyvään oloon, vaikka tajusin olleeni hieman turha jänis.

Reilun kuukauden mittainen ehjä ja tasapainoinen jakso antaa uskoa ensi kauteen. Ajatukset ovat salaa harhailleet jo tulevaan kauteen, vaikka nyt pitäisi antaa kropan ja mielen levätä. Hinku treenaamaan on kova, sillä paikat ovat ehjänä ja juoksu on tuntunut huikealta viimeisen kuukauden ajan. Ensi kaudelle asetan vain yhden tavoitteen: pysy ehjänä. Mikäli tavoite täyttyy, niin uskon olevani selvästi paremmassa kunnossa kuin ennen, sillä yhteistyö Tommyn kanssa tulee varmasti kantamaan hedelmää jossain vaiheessa. Uskon myös ainoan tavoitteen saavuttamisen mahdollisuuteen, sillä taustajoukot Heikin johdolla ovat vahvempia kuin aikaisemmin. Kiitokset kaikille tukijoille ja seuraajille – erityisesti Wänskälle kuvasta! Ensi kaudella aloitetaan marjojen poimiminen!

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
  • Posted On: 10th syyskuu 2013
  • By:
  • Under: Panu

Leave a reply