Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

Laura

Laura Toivanen – Biathlonist

Laura Toivanen

Polvijärven valaistulla ladulla olen ottanut ensituntuman suksiin ja kilpailemisen riemuun. Hippohiihdot ja niistä saadut lusikkapalkinnot innostivat jatkamaan lajin parissa jo vaahtosammuttimen kokoisena. Olihan meillä aina koko perhe mukana kisojen tuoksinassa. Reilu 15 vuotta myöhemmin hippohiihdot Polvijärven valaistulla ovat vaihtuneet suurempiin ympyröihin. Into ja palo hiihdosta on jatkuu yhä, nykyisin pääosin pyssy selässä eli ampumahiihdon parissa. Isoveljeni Tapion viitoittamalla tiellä olen nyt yhdessä pikkuveljeni Ahtin kanssa ahertamassa. Palkintona ja motivaattorina ei ole enää lusikat ja karkit vaan tähtäimenä on olla muutaman vuoden sisällä yksi maailman parhaista ampumahiihtäjistä.

Nuorten sarjoissa kahmin ampumahiihdon SM-mitaleita sekä kesällä, että talvella lähemmäs 30 kappaletta. Aikuisten sarjassa kirkkaimpana loistaa takaa-ajon suomenmestaruus vuodelta 2010. Kontiolahden Urheilijoiden kasvattina vuodesta 2001 olen saanut vahvan pohjan ampumahiihdon harjoitteluun ja kilpailu on seuran sisällä kova, mutta samalla inspiroiva. Viestijoukkuetovereina Suomessa, kuin myös maailmalla ovat olleet mm.Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Sarianna Repo, jotka ovat tällä hetkellä Kontun juonioritoiminnan ja suuren panostuksen hiomia kirkkaimpia timantteja. Olen päässyt edustamaan Suomea maailmancupissa joulukuusta 2009 alkaen. Vuonna 2011 pääsin myös MM-kisoihin ja tuliaisina paras henk.koht. sijoitus 49. ja viestin 10.sija (yllä mainittujen tyttöjen kanssa :)

Lyhyen aikavälin tähtäimenä ovat tietenkin Sochin Olympialaiset, kuin myös Kontiolahden koti MM-kisat v.2015. Siinä muutama tähtäin taitavasti ampuvalle sisupussille, joka hurmaa valloittavalla hymyllä ja erinomaisella kielipäällään tuhansia ampumahiihdon ystäviä ympäri maailman.

Muita saavutuksia:
-Hiihdon Suomen Cupin 3.sija viestissä (yhdessä Kaisan ja Sariannan kanssa)
-Harmonikansoitossa moninkertainen PM-hopea (heti Kultaisen Harmonikan voittajan Sami Hopposen jälkeen)
-Benji- hyppy 50 metristä

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.