Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

Panu ”Pantse” Jantunen

Panu Jantunen – Kestävyysjuoksija

Panu Jantunen

  • 11.04.1989
  • Parikkalan Urheilijat
  • Opiskelen/Asun/Treenaan Espoossa

Urheilu on kuulunut elämääni niin kauan kuin muistan. Hippokisoissa ja Äiti–poika-suunnistuskilpailuissa olen kuva-arkistojen ja vanhempien kertomusten mukaan juossut heti kun olen pysynyt omilla jaloillani. Juniorina lajivalikoimaan kuului yleisurheilu, hiihto, suunnistus ja jalkapallo. Koska pärjäsin juoksukisoissa parhaiten, niin voittamisentahto valikoi juoksun päälajiksi. Kun siirryin 17-vuotiaana urheilulukioon Lahteen, muut lajit saivat jäädä kokonaan taka-alalle ja juoksuun panostaminen alkoi.

17-vuotiaana voitin ensimmäiset SM-mitalini ja minut valittiin nuorten Suomi–Ruotsi-maaotteluun. Ensimmäisen urheilulukio vuoden jälkeen otin suurimman harppauksen urheilu-urallani, kun paransin 800m ennätystäni lähes 5s ja tulin valituksi nuorten maajoukkueeseen Junior Team Finlandiin. Viimeiset viisi vuotta nuorten SM-mitaleja on ropissut maastoista ja ratakisoista, mutta kehitys on ollut katkonaista ja viimeinen murtautuminen aikuisten sarjan Suomen kärkeen on tekemättä.

Urheilu-uralla olen saavuttanut 17 nuorten SM-mitalia ja neljä nuorten maaotteluedustusta. Yleisessä sarjassa olen kerran sijoittunut pronssikorokkeelle SM-kilpailuissa ja kerran tullut valituksi Ruotsi–Suomi-maaotteluun, tosin radalle asti en päässyt. Mielenkiinto ja tavoitteet ovat aina olleet aikuisurheilussa, joten katseet ovat suunnattuna tulevaisuuteen ja päätavoitteet urheilijana ovat vielä edessäpäin. Pari viime kautta tuhlailin rasitusvammojen kanssa, mutta pohjat alkavat olla kunnossa, joten kilpailukautta 2013 odotellaan vesikielellä.

Panun saavutukset ja ennätykset

  • 800m: 1:50.92
  • 1500m: 3:48.51
  • 3000m: 8:28.14
  • 18 SM-mitalia, joista yksi aikuisten sarjasta
  • 3 Maaotteluedustusta nuorten sarjoissa
  • Suomi-Ruotsi ottelun varaedustaja

Sponsorini

Hieronta Helsinki - Hieros
Hieros Oy

Lihashuollostani vastaa Parikkalasta lähtöisin oleva Heikki Pirhonen. Lihashuolto ja vammojen ennaltaehkäisy on kokonaisvaltaisesti urheilijan arkea tarkasteltuna tärkeässä roolissa, joten vierailut Heikin ”toimistolla” ja vinkit ovat erittäin tärkeitä.

 

Parikkalan Valo
Parikkalan Valo Oy

Parikkalan Valo on tärkein ja pitkäaikaisin urheilu-urani tukija. Ilman Valon tukea en olisi varmaankaan päässyt urheilijana näin pitkälle. Positiivista energiaa parikkalalaisille!

New Balance
New Balance

New Balancen jalkineiden laatuun on helppo luottaa!

Craft
Craft

NCraftin tekniset vaatteet takaavat mukavan lenkin kaikissa olosuhteissa, niin Suomen talvessa kuin etelän leirin paahteessa!

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.