Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

Roin kisarapsa

Roin kisarapsa

SM-hallit kisailtiin tänä vuonna Rovaniemellä. Mesta oli ainut oikea kaupunki Suomessa, missä en ollut vieraillut. Lappi on kokonaisuudessaan ollut etelän vetelälle vähemmän koluttua seutua, joten seikkailumieli oli kohdillaan. Paitsi että tilasin 85 € lennon lokakuussa, ja soittelin kaverin hakemaan lentokentältä. Melko mukavuuden haluinen seikkailija.

Tonnivitosella odotukset olivat korkealla: puolustin Suomen mestaruutta ja kunto on treenien perusteella ollut edellisvuotta parempi. Jätkät olivat sopineet vuorovedoista, joten tehväkseni jäi vain roikkua ja hoidella homma kotiin loppuratkaisussa. Jukka kuitenkin tiputteli kaikki kannoiltaan inhottavalla pitkällä kirillään. Hyvä, ettei juoksu hajonnut viimeisellä kierroksella nakerrukseen, kun kertaalleen lopettaneelta kaverilta tuli kuokkaan.

Sunnuntaina tarkoitus oli lähinnä tsekata, missä mennään alimatkan osalta. Taktisesti en näemmä osaa juosta kasia: starttasin huonoon paikkaan, ohittelin väärissä kohdissa ja tummuin jyrkkiin kaarteisiin. Salosen antama lempinimi Jääkoneenkuljettaja osui kyllä kohteeseen. Juoksu kuitenkin tuntui lennokkaalta ja podium-paikka oli jopa hieman yläkanttiin odotuksiin nähden.

Kisoista jäi varsin hyvä maku, vaikka monet moittivatkin järjestelyjä. Itse en huomannut kömmähdyksiä, paitsi kasin eräjakojen sekoilussa. Hallikausi oli kokonaisuudessaan onnistunut ja kehitystä on tapahtunut viime vuodesta. Tuntemus jokaisen kisan jälkeen oli sellainen, etten saanut kaikkea jätettyä radalle, vaan viimeinen rutistus puuttui. Asia korjataan kesän pidemmällä herkistelyllä. Tästä on hyvä palata peruskestävyyskauden vääntöön.

Tulokset
1500 m video
800 m video

Kiitokset Wänälle kuvista!

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Leave a reply