Samppioni - nuoria huippuja tukemassa!
Close Notification
Open Notification

Tuleva kausi on minun

Tuleva kausi on minun

Harjoittelukausi polkaistiin käyntiin viikon sisäänajolla. Mukaan mahtui kaksi kuntopiiriä, kaksi pidempää lenkkiä, kovemmat harjoitukset tv-kova 6km, reipas+8*15s mäkeen ja 3*(5min reipas + 3min tv-kova). Joku sanoisi, että kikkailulla mennään, mutta tämä linja on kohdallani toiminut ennenkin.

Alkanut kausi tuo mukanaan pieniä muutoksia harjoitteluun: peruskestävyyskaudella 2/1-rytmitys muuttuu 3/1-rytmitykseksi, eli kolmea kovempaa viikkoa seuraa yksi kevyt viikko. Kilometrejä on suunniteltu n. 5500 harjoituskaudelle. Eihän se paljoa lisää ole aikaisempiin vuosiin – tuon verran olisin juossut viime vuonna jos ja jos. Jossittelu saa loppua tähän kauteen.

Viime vuonna tein virheen – ehkä kaksi. Ensimmäinen johti loukkaantumiseen. En tehnyt asioita niin hyvin kuin olisin pystynyt. Laiminlöin lihashuollon tärkeimmällä hetkellä ja aliarvioin vaivan. Ketju johti lopulta kilpailuun valmistavan kauden väliin jäämiseen.

Päättäväisyys on ollut syksyn mielentilaa parhaiten kuvaava termi. Mantra: ”Treenaa hyvin. Tee kaikki täydellisesti. Älä hajoa. Murskaa ennätykset. Lunasta omat odotukset” pyöri päässä ylimenokauden unettomana yönä. Päättäväisyyteni näkyy nuivuutena ja nihkeänä suhtautumisena asioihin, mitkä eivät aja urheilun etuja.

Pöljää vuotta haetaan. Riskejä on otettava, mutta virheitä ei saa tehdä. Tähän asti olen opiskellut lähes tavoitetahtia, eli noin viidessä vuodessa valmistumiseen tähdäten. Tänä vuonna yritän rauhoittaa ja keskittyä urheilutulosten parantamiseen. Opiskelujen vähentäminen taitaa olla ainut asia, mistä voin panostaa lisää, muuten kaikki on jo pelissä.

Alan olla urheilu-urani tärkeimmillä hetkillä. Suomen kärkeen nouseminen on aina ollut tämän seikkailun vähimmäistavoite. Matka on kuljettava loppuun, jottei seikkailua tarvitse jatkaa jossittelevilla kertomuksilla. Ikää on jo mittarissa, eikä juoksijaroolipeli kiinnosta kauaa, jos jatkuvasti jää tavoitteistaan. Tämä saa luvan olla minun vuosi.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
  • Posted On: 15th lokakuu 2013
  • By:
  • Under: Panu

Leave a reply